Waldkinder sosește la București: Se deschide un nou capitol

Apreciata grădiniță din Sibiel, Waldkinder se îndreaptă spre periferia Bucureștiului, găsindu-și o nouă casă în împrejurimile senine ale Gulia Eco-Village.

Înființată în primăvara anului 2019, Waldkinder a început ca o grădiniță cu baza în pădure, copiii călătorind zilnic din Sibiu până la Sibiel, un sat din Transilvania. Acum, Waldkinder Sibiel educă aproximativ 90 de preșcolari, în timp ce 25 de elevi învață la Școala Waldkinder Free School – o instituție de învățământ axată pe individ, lansată în 2021, continuând modelul alternativ de educație.

Calea Waldkinder este o metodă bazată pe natură și pe autoconducere, care se întinde de la grădiniță până la liceu, oferind nu doar educație, ci și un stil de viață/un stil de viață conectat la natură, bogat în alegeri și responsabil. Accentul se pune pe dezvoltarea rezilienței și a încrederii în sine, pregătindu-i pe copii pentru un viitor imprevizibil.

Inima Waldkinder se află în comunitate – în hrana, educația și experiența generală. Copiii, profesorii și personalul formează o familie, unită de dragostea pentru natură, bunătate, viață neconvențională și prețuirea momentului prezent.

Sinergia dintre Grupo Demetra și Waldkinder s-a dezvoltat organic, plecând de la o aliniere perfectă a valorilor, principiilor și misiunilor.

După cum au descris fondatorii Waldkinder:

„Totul a început cu o mână de studenți, câțiva educatori, un biolog și un vis excepțional de neconvențional – o alternativă la paradigma educațională existentă.”

Colaborarea între Grupul Demetra Gulia Eco-Village și Waldkinder reprezintă un semn de promisiune, care promite beneficii multiple pentru copii și familii deopotrivă – o cauză care ne este foarte dragă.